Kittchen on tour

1. května 2011 se na stránkách www.kittchen.cz objevilo ke stažení MENU, první deska tehdy jednočlenného stejnojmeného projektu. Nějaký čas se nedělo vůbec nic. Pak si album, které mixovalo kuchyňský industriál s postapokalyptickým folkem, stáhlo pár lidí. Pak těch lidí postupně přibývalo a na konci roku vyšlo MENU u děčínského vydavatelství Červený kůň jako vinyl.

7. ledna 2012 vystoupil Kittchen v kuchařské masce poprvé naživo v horském hotelu Portáš, už tehdy jej doprovázel současný bubeník a od té doby i jediný další stálý člen kapely, Tomáš Neuwerth (Umakart, Kafka Band, Kašpárek v rohlíku).Třetí společné vystoupení odehráli na brněnské Flédě na historicky prvním udílení cen Vinyla. MENU bylo nominováno v kategorii Objev roku.

I druhé album nazvané RADIO se objevilo na internetu ke stažení zdarma. Přesně dva roky od debutu, 1. května 2013. Kittchen hrají víc a víc, ať už oba dva, nebo jen sólo.Někdy sestavu doplní třeba o zpěvačku a dva trombonisty, jako na festivalu Colours of Ostrava v roce 2016. Album Radio bylo nominováno na hudební ceny Vinyla, Apollo i Anděl a Anděla v kategorii Alternativní hudba nakonec i získá. Zatím poslední deska KONTAKT vyšla v červnu 2015. Kittchen kromě ní od té doby připravili hudbu k představením Dejvického divadla a divadla Komedie, hráli k filmům, v obývácích i na pódiích renomovaných festivalů, v Čechách i v zahraničí. I KONTAKT byl nominovaný na všechny tři dříve zmíněné hudební ceny. V současné době Kittchen chystají k vydání AKT, desku coververzí KONTAKTu, které pro ně připravili jejich hudební přátelé a kolegové napříč žánry. I toto album bude ke stažení na www.kittchen.cz, kde najdete i ostatní alba a všechny připravované koncerty.

Diskografie:
MENU (2011)
DEZERT (remixy 2012)
RADIO (2013)
ECHO (remixy 2014)
KONTAKT (2015)

Nadcházející koncerty

14/06/2019 Brno Czech Republic ObrFest
15/06/2019 Bratislava Slovakia BraK
05/07/2019 Boskovice Czech Republic Festival Boskovice
26/07/2019 Polička Czech Republic Colour Meeting
16/08/2019 Jihlava Czech Republic Festival Kvílení
03/10/2019 Praha Czech Republic Cross Club

Subscribe: RSS | iCal