Zrní on tour

S talentem na melodie, mísením moderního zvuku, současné elektroniky a písničkářské poetiky jsou ikonou novátorství a hledačství na české alternativní scéně.

Od hraní na ulici se talentem a pílí vypracovali na její pomyslný vrchol. Vzhledem ke stylové otevřenosti a instrumentální zralosti je v jejich nezaměnitelné hudbě slyšet akordeon i beatbox, flétna i experimenty s looperem. Kolektivně utvářená akusticko-elektronická hudba s mnohovrstevnatými texty se tak chvílemi ponořuje i do muzikantských krajin taneční hudby a ambientu. Jejich osobitý projev na pódiu je stejný jako jejich muzika: autentický, hutný, energický a hypnotický. Bez kalkulu, kompromisů a velkého labelu za zády sklízejí jejich desky ceny a nominace.

Kromě vyprodaných klubů a hraní na velkých festivalech na hlavních podiích v hlavních časech jsou například majiteli ceny Anděl 2012 za Objev roku. V roce 2017 natočili Zrní ve Španělsku album JISKŘÍCÍ, které vydali opět ve vlastním nákladu. Deska vznikla pod producentským dohledem Ondřeje Ježka a elektronického experimentátora Jonatána Pastirčáka alias Pjoniho (SR). Páté řadové album vyšlo loni v březnu. Zrní pokřtili Jiskřící v říjnu 2017 ve vyprodaném Foru Karlín, jednalo se o jejich doposud největší samostatný koncert.

Tématem posledního alba je zážitek krize. Krize plynoucí ze ztráty, zbourání dosavadních struktur, jistot a pevných bodů. Ale také krize jako dar a možnost, uvidět sebe i svět kolem novým pohledem. Je to album o tom, že všechno ztratit, zároveň umožňuje zahlédnout kouzelnou fantastickou přítomnost. Motorem Zrní je neustálá touha lépe a přesněji zachytit a předat pocity ze světa a Jiskřící pro ně v tomto znamená opět posun.Zrní je hra. Zrní je pohyb.

Složení kapely
Jan Unger / zpěv, kytara, flétna
Jan Juklík / kytara, zpěv
Jan Fišer / housle, zpěv
Jan Caithaml / baskytara, zpěv
Ondřej Slavík / bicí, akordeon, beatbox, zpěv

Diskografie
2017 – JISKŘÍCÍ
2015 – Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova. Zrní živě
akusticky
2014 – Následuj kojota
2012 – Soundtrack ke konci světa
2012 – Kolik váží vaše touha (záznam hudby k tanečnímu představení)
2011 – Hrdina Počítačový hry jde do světa
2009 – Voní

Nadcházející koncerty

26/05/2019 Turnov Czech Republic Staročeské řemeslnické trhy
01/06/2019 Prešov Slovakia Hudba v meste
07/06/2019 Beroun Czech Republic Jiná Káva
08/06/2019 Týn nad Vltavou Czech Republic TBA
11/06/2019 Prostějov Czech Republic Wolkrův Prostějov
21/06/2019 České Budějovice Czech Republic Busker Fest 2019
22/06/2019 Lošišov Czech Republic Pod Šumavskou lípou
29/06/2019 Rožnov pod Radhoštěm Czech Republic T-klub
04/07/2019 Korouhev Czech Republic Penzion na Čechách
05/07/2019 Trenčín Slovakia Atrium pod Mestskou vežou
06/07/2019 Boskovice Czech Republic Festival Boskovice
12/07/2019 Chotěmice Czech Republic Vesnický hudební klub
14/07/2019 Tišnov Czech Republic TBA
19/07/2019 Jičín Czech Republic Valdštejnská lodžie
25/07/2019 Brno Czech Republic Špilberk
02/08/2019 Nový Bydžov Czech Republic Cyklus pátečních koncertů
03/08/2019 Hontianske Nemce Slovakia Festival Atmosféra
10/08/2019 Zubštejn Czech Republic Zubštejn času
16/08/2019 Plzeň Czech Republic Živá ulice
17/08/2019 Velešín u ČB Czech Republic Houpačka Benefit Fest
23/08/2019 Teplice nad Metují Czech Republic Horolezecký festival
31/08/2019 Nymburk Czech Republic Nymburské posvícení
06/09/2019 Valašské Meziříčí Czech Republic Světlo Valmez
13/09/2019 Lubná Czech Republic Festival v Lubné
14/09/2019 Semily Czech Republic Semilský pecen
04/10/2019 Litomyšl Czech Republic Kotelna
05/10/2019 Jablonec nad Nisou Czech Republic Klub Na Rampě
02/11/2019 Český Těšín Czech Republic Pizzerie Verdi
08/11/2019 Dobříš Czech Republic DK
28/11/2019 Brno Czech Republic Fléda
29/11/2019 Plzeň Czech Republic Buena Vista Club
13/12/2019 Cheb Czech Republic Galerie 4
19/12/2019 Praha Czech Republic Lucerna Music Bar
18/03/2020 Brno Czech Republic Mahenovo Divadlo
27/03/2020 Klatovy Czech Republic Kulturní centrum Falcon

Subscribe: RSS | iCal